Årsaker til hudproblemer

Det er mange årsaker til at man får hudproblemer, noen av tilstandene er arvelige mens andre skyldes miljøfaktorer og sykdommer.
Mange vil slite i en lengre periode med å få fastslått hva slags hudtilstand de har og ikke minst, finne en effektiv behandlingsmetode.

Ofte må en diagnose stilles ved at man ser på hele sykdomsbilde og tar hensyn til alle symptomene. I noen tilfeller må man også jobbe med å utelukke flere sykdommer og tilstander gjennom å prøve en behandling for å se om dette har en positiv effekt på hudproblemet.

Dårlig kosthold

Et kosthold med mye sukker og lite fiber kan påvirke huden din negativt. Fettkjertlene blir overstimulert av sukker og fet mat. Dermed produserer de mer fett og tett igjen porer noe som gjør at man lettere får kviser og andre hudproblemer.

Dårlig kosthold fører også lett til overvekt noe som igjen påvirker huden negativt. Det samme gjør manglende trening.

Livsstil

Det er mange forskjellige livsstil valg som kan påvirke huden negativt. Manglende trening, å dusje lite, bruke feil såpe og lignende kan påvirke hudkvaliteten.

Heldigvis er det i mange tilfeller bare noen få enkle grep som skal til for å få gode resultater. Noen dusjer og vasker seg for ofte, dette tørker ut huden og kan føre til hudproblemer. Spesielt hvis man i tillegg bruker sterk såpe og såpe med mye parfyme. I slike tilfeller lønner det seg å dusje sjeldnere og i tillegg bytte såpe.

Andre vasker seg for sjelden, noe som fører til opphoping av fettstoffer i det øverste hudlaget. Dette løses enkelt ved å dusje oftere, og da spesielt være nøye med å vaske håret. Fett hår vil gjerne gi større kviseutbrudd.

Trening kan hjelpe med å øke blodgjennomstrømmingen, noe som gjør huden bedre og sunnere. Man behøver ikke å gjøre mye, men litt ekstra trening kan gjøre mye bra for huden og helsen generelt.

Miljø

Luftkvaliteten, hvor mye man soler seg og mange andre miljøfaktorer påvirker huden. Noe kan man gjøre noe med slik som å bruke en god solkrem når man er ute i solen. Man kan også tilføre huden ekstra fuktighet i form av å bruke vannspray, ekstra god fuktighetskrem og lignende når man oppholder seg steder som har en negativ innvirkning på huden.