Hudtyper

Det er mange forskjellige hudtyper, noe som er arvelig og noen som skyldes sykdommer og annet. Avhengig av hudtypen så kan man være mer utsatt for visse sykdommer og for å utvikle visse syndromer.

Fet hud

Huden har et naturlig smøremiddel som sørger for at huden holdes elastisk og myk. Men i perioder og som resultat av noen hudtilstander, så kan det bli for mye av det gode. Dette gir fet hud som igjen fører til tette porer.

De fleste forbinder fet hud med kviser og i mange tilfeller så stemmer dette. Samtidig er det også mye som tilsier at det å ha for tørr hud også fører til kviser.

Det er også andre hudtilstander som muligens skyldes for fet hud. Derfor hjelper det ofte å gjøre det man kan for å unngå å ha fet hud.

Tørr hud

Det motsatte av fet hud er selvsagt tørr hud. Tørr hud flasser ofte, noe som kan føre til små sår i hudoverflaten. Det vil også fort klø og oppleves som ubehagelig.
Har man svært tørr hud så kan det føles som om huden er for trang.

Tørr hud er gjerne medfødt og på grunn av denne medfødte tilstanden så utvikler man andre problemer som skyldes svært tørr hud. I noen tilfeller kan tørr hud oppstå som et resultat av medisinbruk eller på grunn av andre sykdommer.